De nieuwste trend in interieur: Verweerde vloeren

De nieuwste trend in interieur: Verweerde vloeren

De gerecycleerde, vintage look is dé trend in de meubel -en vloerindustrie. Verweerde houten vloeren uit de herenhuizen van weleer zijn terug in. Het zijn houten vloeren met barstjes, wormgaatjes en spijkerputjes, kortom vloeren met een verhaal die de tand des tijds hebben doorstaan.

Quick-Step speelt dit jaar zowel voor haar Laminaat als Parketvloeren op deze trend in!

Zo vinden we het artisanale karakter van verouderde vloeren terug in het Quick-Step parketgamma  Palazzo. Het effect van deukjes en verouderde kanten aan de lange zijde van de planken geven extra karakter en diepte aan de ruimte. De putjes en de inkepingen zijn bovendien niet repetitief, waardoor elke plank uniek is!

Ook in het nieuwe laminaatgamma Eligna/Perspective Wide zijn de nieuwe, verweerde decors echte eye-catchers, van ruwe vloeren met grote noten en barsten tot zachte vloeren met zaagsneden.

Zaagsneden zijn momenteel bijzonder trendy. Quick•Step® ontwikkelde daarom een innovatieve technologie die de natuurlijke variatie in vorm en diepte van de zaagsneden bijzonder realistisch weergeeft. De voelbare dwarse kappen komen bovendien perfect overeen met het dessin op de planken. Door de zaagsneden onderaan scherp te maken, en bovenaan afgerond, is de vloer zeer aangenaam om op te lopen.

De nieuwe Quick•Step® vloeren uit verweerde kastanje schitteren door hun doorleefde uitstraling. De barstjes, wormgaatjes en spijkerputjes geven de planken een uitermate authentieke look, terwijl de verschillende glansgraden - die extra diepte suggereren - de prachtige structuur en de sprekende warmte van kastanjehout volledig tot leven brengen.

De planken geven perfect het gevoel weer van een oude gelakte houten vloer, waarvan de lak door de jaren heen is afgesleten en er onder meer nog sporen van de originele lak terug te vinden zijn in de barsten, wormgaatjes en spijkerputjes. Dit zijn schitterende vloeren voor zowel landelijke huizen als voor industriële interieurs.