Desso zet baanbrekende stap vooruit op milieugebied

Desso zet baanbrekende stap vooruit op milieugebied

Desso wil bij het produceren van tapijten en kunstgras verder gaan dan ‘gewone’ duurzaamheid. Door te kiezen voor het Cradle to Cradle® principe zet Desso een fundamentele en baanbrekende stap vooruit op milieugebied. Een terrein waarop ze zo al een voortrekkersrol speelden.

Cradle to Cradle® is een grote stap voorwaarts, van Eco Efficiëntie naar Eco Effectiviteit. De Cradle to Cradle®-filosofie put inspiratie uit de wisseling van de seizoenen in de natuur en streeft ernaar om eindeloze cycli van biologische en technische grondstoffen te creëren.

De filosofie ondersteunt een productieontwerp dat zorgt voor volledig afvalvrije producten, die ook nog biologisch afbreekbaar zijn. Of zelfs in hun geheel opnieuw gebruikt kunnen worden als grondstof voor nieuwe producten.

In hun productieprocessen maakt Desso gebruik van duurzame energie en past het waterbesparende en maatschappelijk verantwoorde technieken toe. Kortom: de nieuwe aanpak van Desso zorgt ervoor dat hun producten niet alleen gemaakt zijn van milieuvriendelijke materialen die uiteraard gezond zijn voor de mens, maar ook dat ze aan het einde van hun levenscyclus biologisch afbreekbaar zijn of technisch gerecycleerd kunnen worden.