Olie eens een kastje

Olie eens een kastje

Je kan ieder meubel oliën. Het hout moet liefst nog onbehandeld zijn of alle oude verf- of vernisresten moeten je zorgvuldig verwijderen.  

(met een afbijtmiddel zoals Sigma Afbijt of Levis Vitaf). Werd het hout van het meubel ooit geboend? Dan moet je de boenwas er afhalen met een “ontboener”.

De Olie Naturel Meubels van V33 is geschikt voor alle Europese (eik, den) en exotische houtsoorten (teak, palissander, meranti).

Heb je alle stof en oude verfresten verwijderd? Dan kan je starten. Breng de olie aan met een platte borstel, wacht 30 minuten, en veeg daarna de overtollige olie weg met een pluisvrije doek (een oud T-shirt is hiervoor prima geschikt). Na 12 uur kan je - op dezelfde manier – de tweede laag aanbrengen. Laat nu alles 24 uur drogen. Als het hout poreus is (bvb. beuk of spar), is een 3’de laag noodzakelijk.

Je kan nu de olielaag onderhouden door – afhankelijk van het gebruik – regelmatig een nieuwe laag aan te brengen met een door olie doordrongen pluisvrije doek, waarna je de olie 24 uur laat drogen.