Transparante of dekkende houtveredeling

Transparante of dekkende houtveredeling

Heb je een eiken deurlijst in je woonkamer, een tuinhuisje in Noorse den, een wandelpad in Bangkirai of een raam in meranti? Ben je verliefd op de houtstructuur, maar wil je het hout toch een optimale bescherming geven? Xyladecor heeft hiervoor ongetwijfeld het juiste product.

Even een overzicht:

Transparante Producten: de aard van de ondergrond beïnvloedt het eindresultaat. Ze laten toe dat alle eigenschappen van het hout (structuur, kleur, tekening, patroon, ...) zichtbaar blijven. De houtsoort, de absorptie en het aantal lagen beïnvloeden het uiteindelijke kleurresultaat. Hoe transparanter het eindresultaat is, hoe minder het product bestand is tegen weersinvloeden.

Dekkende producten: de kleur wordt hier niet beïnvloed door de ondergrond. Dekkende beitsen kleuren volledig en maar bewaren wel de houtstructuur. Ze hebben een beperkt vullend vermogen. De houtsoort heeft geen invloed op het kleurresultaat. Dit is vooral interessant bij hout dat door een jarenlange behandeling met bruintinten heel donker is geworden.

Het gamma van Xyladecor is heel uitgebreid en is ingedeeld in 3 groepen: tuin, hout binnen en hout buiten.

In de groep “tuin” vind je een heel assortiment om jouw tuinmeubelen in teak, jouw bielzen of tuinpalen, jouw tuinhuisje of jouw tuinterras aan te pakken. Ze garanderen een uiterst lange levensduur en een optimale bescherming tegen houtworm, houtrot, blauwschimmels, vergrijzing of verkleuring door UV-stralen.

In de catalogus “hout buiten” staat een uitgebreid gamma van producten, zowel met een preventief als een “probleemoplossend” karakter. Ze zijn geschikt voor ramen, deuren, poorten, luiken of geveltimmerwerk.

Het gamma “hout binnen” bevat - naast de preventief beschermende en “probleemoplossende” producten – een lijst aan vernissen voor alle mogelijke doeleinden: meubelen, parket en trappen.

De dekkende beitsen van Xyladecor kunnen ook perfect gekleurd worden op de mengmachine.

Je vindt het uitgebreide productoverzicht van Xyladecor op hun website www.xyladecor.be